Händelser våren 2018

OBS ! Resan inställd med anledning av för få deltagare

Polisens Motorklubb bjuder in Seniorklubbens medlemmar till höstresa till Nordsjökusten – Stralsund.

Se under fliken resor !

 

Idag, 2018-06-26, öppnar vi Polismuseet för sommaren.

Håkan Evertsson.

“Hemliga resan” 2018-05-29 gick denna gång till Hävla Kvarn.

Hävla Kvarn, Rejmyre,  drivs av pensionerade polisen Lars “Säcken” Eriksson. Kvarnen startades 1869 av Lars farfars bror. Lars är alltså tredje generationens mjölnare.

Lars berättade om kvarnen och att den drivs av vattenkraft, precis som den gjorde när den startade. Han visade hur kvarnen fungerar och vad de tillverkar för mjölprodukter. Det fanns även ett urval som besökarna kunde köpa med sig.

20 personer deltog i utflykten och det blev en trivsam och uppskattad dag. Denna dag var ovanligt varm, drygt 25 grader, för att vara i maj månad.  Värmen lockade även några till ett bad i sjön.

E.U. Bengt-Olof Häll

Besök i Gamla Linköping av Ekonomiavdelningen Region Öst, 2018-05-23

           

 

Polisens Ekonomiavdelning vid Region Öst besökte Polismuseet en varm och skön onsdagseftermiddag. Flera hade aldrig varit i Gamla Linköping.

Trevligt med besök från Polismyndigheten.

Håkan

Besök från Jönköping i Gamla Linköping 2018-05-09

En grupp på 35 polisseniorer som bokat besök på Polismuseet .
En mycket trevlig förmiddag med efterföljande lunch på Mjellerumsgården.

Tack Jönköping för att ni ville besöka oss i Linköping och lyssna och se på vårt polismuseum.
/ Håkan

2018-04-24 besökte Torbjörn Gustavsson, Presleydententen, LPSK.

Torbjörn Gustavsson växte upp i Vadstena och bor numera i Rimforsa. Han har arbetat som skribent i Corren

Eftermiddagens tema var Elvis Presley. Vi var ca. 50 st. medlemmar som slöt upp för att få lära oss mer om Elvis och njuta av hans musik.

Torbjörn har fascinerats av denne legendar sedan barnsben. Torbjörn anförande startade vid år noll, då Elvis blev känd 1958, och fortsatte att berätta om Elvis karriär och musik, listettor, och filmer. Torbjörns hela uppväxt och även hans vuxna liv har påverkats av Elvis.

I samband med sitt framträdande spelade han Elvis-låtar från de tidsepoker han pratade om. För mig var den mest givande låten ”Little Sister”. Personligen saknade jag ”Jailhouse Rock” som var den stora ”aha” upplevelsen för mig när jag var tolv år. Den fanns på en jukebox på Fågelbergs Pensionat i Sanden där vi tillbringade en del somrar. Man kan dock inte få allt.

Det blev en härlig eftermiddag med en entusiastisk föreläsare/entertainer och alla verkade njuta. Välkommen tillbaka och gärna med Jailhouse Rock !

Nedanstående är från Torbjörns inlägg idag på nätet !

Ännu en dag till ända. Gräset gror. Mossan likaså, Köpte mossbekämpningsmedel i Rimforsa på väg till Linköping. Där babblade jag hos SeniorPoliserna över temat När Elvis kom till Linköping. Mycket folk och härlig stämning. Träffade bland andra Ann-Britt och Gerd, två av de fantaster som var idoga svarare av FredagsFrågan.

Bengt-Olof Häll

 

Föreläsning/uppträdande av Birgitta Andersson, Musikpedagog 2018-03-20

Den 20 mars besökte musikpedagogen Birgitta Andersson LPSK. Hon har tidigare besökt oss för ungefär 10 år sedan.

Vi var drygt 40 medlemmar som bänkat oss för en nöjsam tillställning. Birgitta höll en 2 timmars lång underhållning och berättade om sitt liv från barndomen till vuxen ålder och som pensionär. Hennes framträdande handlade om hennes liv som barn med sina föräldrar och som musiklärare, musikpedagog och om hennes omsorg av de äldre dementa som behövde stimulans för att minnas tillbaka i livet.

Birgittas framträdande på 2 timmar gick väldigt fort. Hennes entusiasm för ungdomar och äldre människor med demens var påtaglig och det trollband oss som åhörare.

Om hon kommer tillbaka, vilket jag hoppas, kan jag verkligen rekommendera ett besök.

En fantastisk eftermiddag som gick väldigt fort.

Bengt-Olof Häll

 

Årsmöte 2018-02-27

Linköpingspolisens Seniorklubb höll sitt 74:e årsmöte 2018-02-27. Närvarande var 45 st. medlemmar.

En parentation hölls för de medlemmar som avlidit under 2017.

Till årsmötesordförande valdes Ingemar Björklund och den sittande styrelsen fick förnyat förtroende.

Årsmötet fattade beslut om höjning av årsavgiften till 250 kr.                                     Den nya årsavgiften gäller från 2019.

Årets Kask tilldelades Håkan Stenbäck för hans arbete i Sociala Insatsgruppen, där  kriminella får hjälp med att återgå till rätt sida av lagen, och hans arbete med information till svenska och utländska studenter och ensamkommande ungdomar om hur det svenska samhället fungerar.

Mötet avslutades med lotteridragning samt kaffe och sedvanlig räksmörgås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstin Sjöberg

Ordförande


Tisdagen den 30 januari genomfördes det inställda mötet från november 2017.

Ulrika Herbst kunde inte närvara. I hennes frånvaro föreläste Stefan Hall och Jimmy Brandefors.

Informationen handlade om drogproblemen i region öst och speciellt om den nya drogen Fentanyl som har skördat många dödsoffer. Informationen var mycket uppskattad.

Bengt-Olof Häll