Resor

OBS ! Resan inställd med anledning av för få deltagare

Polisens Motorklubb bjuder in Seniorklubbens medlemmar till höstresa till Nordsjökusten – Stralsund.

Torsdag den 20 september – söndag 23 september 2018

Dag 1.Avresa från Ikanoparkeringen kl 06.00 Färjeöverfart Helsingborg – Helsingör samt  Gedser-Rostock. Stopp för måltidsuppehåll på lämpligt ställe efter vägen samt sedvanlig bussfika. Vi beräknar boka in på fina Arcona Hotel Baltic runt 20-tiden där vi också intar gemensam middag. (ingår)

Dag 2: Heldagsutflykt med lokalguid. Hansatiden, gamla badorter. Tänkta besök: Putbus Rugen, Binz samt Stoertebeker bryggeri med lunch. (Ingår ej) Kvällen fri för egna upptåg i den gamla Hansastaden.

Dag 3,  Fm: Ubåtsmuseum, Eisenbahn und Technik Museum Rugen. Eftermiddag och kväll vikt för egna strövtåg och upptäckter. Kanske en öl på en trevlig pub eller biergarten. Under kvällen gemensam middag på hotellet. (ingår)

Dag 4: Hemresa från Rugen. Utcheckning vid 08-tiden för att stanna till i Rostock där vi får möjlighet att handla på Kalles innan 11-färjan avgår. Färjan väntar inte på oss.

Härefter den vanliga vägen genom Danmark till Helsingör – Helsingborg. Naturligtvis stopp för både mat och fika efter vägen.

Nöjda och glada är vi åter Linköping vid 21.30-tiden.

Således 20/9–23/9. Tre hotellnätter på Arcona Hotel Baltic, med middag vid 2 tillfällen, lokalguid samt buss och färjebiljetter.

Resan kan ha ett något flexibelt program. Det är inte obligatoriskt att delta i alla aktiviteter. Möjlighet finns att på egen hand upptäcka staden och umgås med t.ex. sitt arbetslag. -Men vi brukar ha  väldigt trevligt tillsammans.

Resan arrangeras för medlemmar i PMK tillsammans med respektive och/eller goda vänner. Priset för medlemmar är 3500kr och för icke medlemmar 4000kr.

Anmälan genom mail:  ahl.nils@gmail.com Där skall framgå Namn, mailadress, mobilt tfn-nummer. Anmälningsavgift 500kr, insättes på konto Danske Bank 1312-0246182  Nils Ahlberg.  Skriv namn, vem avgiften avser. Anmälningsavgift återbetalas ej. Platsreservation sker after anmälan.

Resan skall vara slutbetald senast senast15 augusti 2018.

Giltigt pass skall/måste medtas på resan.

Välkomna till ännu ett PMK-arrangemang!!

Reseledare Nils Ahlberg,  tfn 0705-425153.

 

Program 2018

Start med inbjudan till teater i Mjölby.

Pressbild: Mjölby Nyårsrevy "Grovsorterat"

Återigen dags för ännu en härlig MjölbyRevy!

“GROVSORTERAT” tar hand om alla “sopor” som hänt under 2017 och förädlar det till roliga sketcher, fyndiga sånger och snitsiga danser.

ENSEMBLEN består av: Birgitta Wigforss, Susanne Andersson, Lou Gustavsson, Albin Johansson, Ola Kagebeck, Naemi Gustavsson och tekniker Mikael Lassi. Altså samma glada gäng som förra året.

OSTKUPANs festvåning är en mysig, vacker lokal på Kanikegatan 15 i Mjölby. Gott om p-plaser och handikappvänligt.

OEVYWRAPS, kaffe, kaka & program ingår i biljettpriset. Och “Bubbel” på Nyårsafton!

Hjärtligt Välkomna!

 

Följande datum: 31 dec. – 14.00, 6 jan. – 14.00, 12 jan. – 19.00,

13 jan. – 19.00, 20 jan. – 14.00, 21 jan. – 14.00

Anmälan till Naemi på tfn. 076-868 89 06

Vi åker dit enskilt.

 


 

Reseberättelse
Resa till Ullared den 2015-11-28 med IPA-sektionen i Linköping.

Vi steg upp i ottan klockan 04.00 och sedan en kort promenad upp till Garnisonen där några hurtiga damer och en man väntade. En mindre buss med släpkärra gled in i morgonmörkret och vi 16 damer och 2 herrar steg ombord.
Vi stanna i regnet vid Isaberg för att några steg av bussen och återkom efter en kort stund. När vi närmade oss Ullared så hördes vissa glädjetjut från några yngre damer. Det lät nästan som om vi skulle på någon konsert med en stor idol.
Det var fullt på första parkeringen för bussar så vi fick ta en annan parkering längre från ingången. När vi steg av bussen var det som om vi skulle duschas rena och fina inför det stora besöket. När vi sedan efter en snabb promenad nådde ingången till detta köptempel så var det en kortare kö men snart var vi inne under tak. Nu var vi blöta och frisyren var helt förstörd. Efter lite skakande och torkande kunde vi se detta hus på insidan. Nu blev det krockarnas afton och många ”ursäkta det var inte meningen” när man körde på framförvarande kvinna med fullastad vagn.
Efter att kört igenom en avdelning så blev vi fikasugna och det bar av upp några våningar i huset till en ny kö och sedan kunde vi vila ett tag med en god macka och kaffe.
Nu var vi färdiga för det stora elddopet att handla i denna miljö med något virriga damer och någon herre som satt på bänkarna var det fanns plats. Efter lite inköp till barnbarnen så var det fruns tid till inköp det hela gick bra. Sedan blev det min tur att göra mina inköp. Det gick inte bra, det enda som jag hittade var två flaskor med rakskum för 14:95 kronor styck. Hur jag än försökte så gick det inte att handla i detta virrvarr av damer.
Nu blev även frun lite törstig och vi kunde efter köande få en trevlig plats i den nya Sportbaren mitt i huset. Här har de Carlsbergs goda drycker och en stund av njutning infann sig. Efter denna avkoppling så skulle vi ta nya tag med handlandet. För min del blev det en liten påse resgodis att trösta sig med på hemvägen.
Nu blev det att attackera kassakön men den var inte så lång så det gick smärtfritt genom kassan. Vi kunde sedan packa ner våra varor i den medhavda kassen och gå vidare ut i det fria. Det började bli lunchtid och vi styrde stegen mot Harrys restaurang. Här kunde vi äta en god bit mat och fick ett glas rött gott vin till. Här blev det vila och lite väntan till bussen skulle gå hem.
Nu hade vädret blivit bättre och det var dags att packa i bussen. Alla andra hade en jättestor väska full av varor, vi hade vår lilla plastväska – kanon.
Resan hem gick jättebra. Våra reseledare Carina och Kerstin sålde lotter och jag vann ett fint pris med många jättefina saker i.
Ett stort tack till IPA-sektionen som gjorde att vi fick en upplevelse för livet.
Ullared kommer nog inte att dyka upp mer i detta liv på jorden kanske i nästa om jag då föds som kvinna. Riktiga män åker inte till Ullared de åker till pråmen i Burg.

Linköping en solig sista november 2015.
Bo Josefsson