Friluftsmuseet G:a Linköping

Inbjudan !!!!

Välkommen till vårträff till Dig som vill hjälpa till i Polismuseet i Gamla Linköping.

Måndagen den 4 juni 2018, kl 10.00, träffas vi på Dahlbergs café i Gamla Linköping för en kopp kaffe med tilltugg och information om sommaren i Polismuseet. Förbered dig gärna med vilka dagar/datum som du kan vara vår värd i vårt fina museum. Du som vet redan nu vilka dagar du kan vara värd, kan boka på vår hemsida redan IDAG. Förra året hade vi nästan 19000 besökare vilket innebär att din insats var oerhört värdefull, och kommer att vara värdefull även i år.

Anmälan till undertecknad senast den 1 juni.

Med vänlig hälsning !

Håkan

h.evertsson@telia.com

tel. 0709823790

 

Hej
Söndagen den 21 maj var det 70 års kalas i Gamla Linköping och vår första öppet dag i museet. Mycket folk och vi hade 434 besökare inne på museet.
Undertecknad med ANKI och JO och Britta turades om att hålla ställningarna. JO för dagen stilig i högtidsuniform.
Gamla Linköping förärades under dagen med flera gamla bilar och tidsenligt klädda damer och herrar.
Vi öppnar för sommaren efter midsommar. Med glädje ser vi att det inte finns så många gröna rutor kvar i bokningskalendern. Du som inte hunnit med att boka upp dig för en trevlig dag i museet, skynda på!!

Väl mött i Gamla Linköping
Med vänlig hälsning
Håkan Evertsson

En familjefest i Friluftsmuseet Gamla Linköping Lördag den 21/5 kl 11-16

En pigg 70-åring! I år är det exakt 70 år sedan beslutet om att skapa Friluftsmuseet Gamla Linköping togs i Linköpings stadsfullmäktige. Motionen hade väckts ett par år tidigare av den unge kommunpolitikern Lennart Sjöberg. Idag finns här ca 120 byggnader, som har flyttats från Linköping med omnejd och som omges av kullerstensgränder och kulturhistoriska trädgårdar. Inuti husen hittar man museer och utställningar, butiker och serveringar, föreningslokaler, kontor och privatbostäder. Byggnaderna ägs och förvaltas av Bryggaregården AB, som är ett dotterbolag till Stångåstaden. Friluftsmuseet består av tre delar: stadskvarteren, naturreservatet Vallaskogen och det lantliga Valla gård. Museet utvecklas ständigt och det är vår ambition att kunna erbjuda upplevelser, aktiviteteter och evenemang för alla åldrar och intressen, året runt. Under Tidernas sommar, 27/6-21/8, blir historien verklighet och både barn och vuxna kan uppleva hur det var att leva för hundra år sedan. Då kan du se gatuteater, gå i luffarskola, prova på hantverk och sysslor från förr, åka häst och vagn och mycket annat. I våra museer och i lek- och lärmiljöerna Bryggaregården, Barnens bod och Repslageriet på Rådmansgatan har vi öppet varje dag. Ingen vecka är den andra lik, så kom in och titta vad vi gör just idag! För detaljerad information om alla våra öppettider, evenemang och aktiviteter, besök Infomagasinet på Tunnbindaregatan 8 eller läs mer på vår hemsida. Följ oss gärna på Facebook!

 

Mera info under följande hemsida:

013-12 11 10 • www.gamlalinkoping.info